perjantai 12. maaliskuuta 2010

Palauttuva 40 minuuttia

Heti maanantai-iltana . . . heitin stereot korville ja lähdin hipsuttelemaan palauttavaa lenkkiä SU juoksun jatkoksi. Tuntui nihkeältä. Jalat oli heti alkuun kuin olisi jo juossut tunnin pari. 35 min kohdalla alkoi keho vähän lämmetä ja juoksu kulkea, mutta sittenpä jo maalisuora näkyi. 5 min ja olin kotiovella. Maanantain palauttava oli suoritettu. Olen jatkanut marjojen syöntiä. syksyllä poimimani variksen marjat loppuivat pari viikkoa sitten. Niissä on muuten enemmän flanoideja ja antioksidanteja kuin mustikoissa! Olen jatkanut puolukoilla, mustikoilla ja vadelmilla : ) Syön noin kourallisen marjoja joka aamu rasvattoman jugurtin, vehnä- tai rusileseen 2rkl ja Kellogg´s Allbran murojen kanssa. Joulu-tammikuussa imaisin ison Möllerin kalanmaksaöljypullon kitusiin 1-2rkl/aamu/ilta. Että oli ihanaa, maistuu upealle, vai kuinka?

Keskiviikkona lähdin aamusta . . . höyläämään www.sats.fi kuntosalin viiden kerran tarjouskorttia ohuemmaksi. Polkasin puoli tuntia crossia ja sitten kävin yläropan aikalailla tarkkaan läpi 10-15 sarjoilla tyyliin 40-50 kg vasteet taljoissa. Jalkakyykkyjä 100kg vasteella. Lopuksi säkin takomista ja 3 x 100 toiston vatsalihakset Rocky-style tyyliin, mikä tarkoittaa rivakkatahtista puristusta pää punaisena kun ei tahdo muistaa hengittää varsinkin kun vaste on 30kg. Keskivartalo on ainakin kunnossa. Olen vetänyt tätä herkkua jo yli vuoden.

Tänään olisi kait juoksua? En ole vielä päättänyt, että maistuuko...? Oikean jalan nilkka on melkein lunastuskunnossa eli vielä vähän hellänä sunnuntain suttauksesta ilman nappuloita hangella. Kuulostaa ihan selityksiltä! Kotivaaka kävi torstaiaamuna ennätyslukemissa eli 106kg kohdalla. Jouluna se ei pysyny 110kg kohdalla. Tipaton tammikuu jatkuu ja tuottaa näköjään tulosta, jos pysyttelee pähkinöistä irti. Anttilan K-kaupasta saa upeita pähkinöitä 50st 500 gr pusseissa. Olen ostanut kaikki kaapit niitä täyteen. Käykää ihmeessä ostoksilla. Jos käytte Alkossa niin suositukseni on tänään chileläinen Santa Helena - Siglo do Oro, joka on Carmenére rypäleestä. Todella upea, hienostunut punaviini, joka vaatii ystäviä ja sivistynyttä seuraa. Hei, pähkinöistä saa terveellistä kasvisölyä ja punaviineistä flanoideja!

Ei kommentteja: