torstai 18. helmikuuta 2010

Juoksuharjoittelu on alkanut...

Pidin puoli vuotta harjoittelutaukoa... Pidin puoli vuotta harjoittelutaukoa kirjoittaessani uutta INSPIRE ME - kirjaa. Minulle tuli sellainen pakottava olen-aivan-puhki -tunne, joten pidin taukoa ja annoin keholleni aikaa palautua. Paino nousi tänä aikana 7-8 kg. Annoin vapaata myös syömisessä - en noudattanut ruokavaliota.
Aloitin kuntoiluni uudelleen liikuntasetelien turvin käymällä "Oulun Pyrinnöllä", paikassa jossa aikoinaan 1980-luvulla tutustuin ensimmäisen kerran puntteihin. Otin mukaani myös 13 vuotta täyttäneen Jarl poikani (ikäraja on 13v.). Käymme yhdessä kuntosalilla joka lauantai. tavoitteena on 50 kertaa tänä vuonna. Nyt Jarl on käynyt kanssani jo 8 kertaa. Ensi lauantaina taas mennään.
Aloitin myös juoksemisen uudelleen. Kolme lenkkiä on takana. Sunnuntaina kokeilin ensimmäistä yli tunnin lenkkiä. 1h 07 min sujui mukavasti. Tänään on pakkasta lähes - 25 C, joten lenkki jää väliin tai sitten ei. Voihan sitä pikku kurvin käydä vetaisemassa, että pysyy tahdissa.
Kävin katselemassa parempia uusia kenkiä. Minulle on suositeltu Asics Nimbus lenkkikenkiä. Maksaa 160€. Nyt omistamani Nike Air kengät sain 68€ (ovh 202€) alennusmyynnistä. Täytyy todeta, että hyvää ja halpaa ei ole. Lesti on liian kapea ja sain vaivaisenluun vasempaan jalkaan muistoksi ensimmäisestä puoli-terwa-maratonista. Muutenkin kengät ovat liian pehmeät ropalleni. Painoni on 105 - 100kg. Yli 1h lenkeillä jalkaterät kuumenee/ lämpiää, joka johtunee liian kapeasta lestistä (pumppausliikettä) ja yleensäkin kengän olemuksesta "air". Jos tiedät varmuudella minulle hyvät lenkkarit - kerro se minulle make@angelo.fi. osoitteeseen.

Ei kommentteja: